ΝΑΤΟ: Συνάντηση των ΥΕΘΑ Ελλάδας-Τουρκίας, σεβασμός εκατέρωθεν, ουσία; (ΦΩΤΟ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Στην ατζέντα της συζήτησης ασφαλώς ήταν από ελληνικής πλευράς η συνολική τουρκική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα σε διαπροσωπικό επίπεδο ανάμεσα στους δυο υπουργούς είναι από πολύ καλό έως εξαιρετικό και φαίνεται να υπάρχει εκατέρωθεν σεβασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στον ομόλογό του τη σημασία των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, αλλά και την ανάγκη η Τουρκία να απέχει από ενέργειες που τροφοδοτούν την ένταση.

Ωστόσο, οι δυο πλευρές διατηρούν τις θέσεις τους και το μόνο θέμα που φαίνεται να προχωράει είναι αυτό των… πολιτικώς ορθών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για τα οποία οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας θα συνομιλήσουν σύντομα. Το θέμα είναι όμως η Τουρκία να αντιληφθεί πόσα θα είχε να κερδίσει εάν ξεπερνώντας τον μονίμως κακό εαυτό της, επεδείκνυε μια άλλη συμπεριφορά, σε τύπους και σε ουσία…