Ελληνοτουρκικά: ΝΑΤΟ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, ιδού Γιενς Στόλτεμπεργκ …τι λες μωρέ γ.γ.;

«Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», ήταν η δήλωση… αποποίησης ευθυνών από την πλευρά του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντεμπεργκ, όταν ρωτήθηκε από το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, μια απάντηση για την οποία έχει κάθε λόγο να χαίρεται η Τουρκία.

Η Ατλαντική Συμμαχία επιλέγει την… υψηλή πολιτική και αδιαφορεί για το αν δυο μέλη της βρίσκονται στο κατώφλι της σύγκρουσης διότι το ένα έχει αποφασίσει αν στερήσει στο άλλο κάθε κυριαρχικό του δικαίωμα. Και αυτός ο κύριος επιλέγει να απαντήσει με τον τρόπο που το έκανε.

Είναι να μη σκεφτείς αντανακλαστικά τη ρήση του πρώην Α/ΓΕΣ και υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας για ένα «φεγγάρι», αντιστράτηγου εν αποστρατεία φράγκου Φραγκούλη που αφορούσε τον Νορβηγό; Τις είχαμε στηλιτεύσει, αλλά ο γενικός γραμματέας κάνει τα πάντα να μας αλλάξει τη γνώμη…

Η δήλωση γίνεται πολύ πιο εξοργιστική εάν αναλογιστεί κανείς ότι δυο αξιωματικοί της μιας χώρας-μέλους βρίσκονται στις φυλακές της άλλης και ο κύριος αυτός με περισσό θράσος τολμά να δηλώνει αναρμοδιότητα! Μετά απορεί για την αρνητική γνώμη πολλών Ελλήνων για την Ατλαντική Συμμαχία.

Η αδιαφορία του ήταν τόσο σκανδαλιστική, καθώς ο κ. αναρμόδιος όχι μόνο έδωσε την προαναφερθείσα απάντηση, αλλά έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας, λέγοντας πως «συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ» και πως «συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια». Αλίμονο, ποιος το αμφισβητεί αυτό, το διαπιστώνουμε κάθε μέρα.