Μυστικό “παράθυρο” Ερντογάν στο Ισραήλ… “Καίγεται” για εξομάλυνση

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν συνάντησε τουλάχιστον τρεις φορές Ισραηλινούς αξιωματούχους, σε μία πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ. Αυτή την ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, που αφορά και την ελληνική εξωτερική πολιτική, κάνει η εφημερίδα Al Monitor* με άρθρο της Amberin Zaman.

Μιλώντας στην εφημερίδα υπό τον όρο ότι δεν θα κατονομαστούν, τρεις πηγές επιβεβαίωσαν ότι αυτές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Η δημοσιογράφος της Al Monitor επισημαίνει πως η νέα αμερικανική διακυβέρνηση δεν πρόκειται να είναι τόσο «εξυπηρετική» με την Τουρκία όσο η απερχόμενη ηγεσία του Λευκού Οίκου και αυτή η νέα πραγματικότητα αναγκάζει τον Ερντογάν να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η χώρα του είναι όλο και περισσότερο απομονωμένη.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν πρέσβεις που να εκπροσωπούν τις δύο χώρες στις αντίστοιχες πρωτεύουσες από τον Μάιο του 2018, από τότε δηλαδή που η Τουρκία ζήτησε την αποχώρηση του Ισραηλινού πρέσβη στην Άγκυρα λόγω των αιματηρών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, αλλά και την απόφαση της Ουάσινγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή