Μπογδάνος: “Για αυτούς τους λόγους πήγα στη διαδήλωση στη Βικτώρια”

Εξηγήσεις για την παρουσία του στη διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη, δίνει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σημειώνοντας ότι η Αθήνα «έχει πρόβλημα με τους αστέγους μετανάστες» και ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών σηκώνουν «βαρύ φορτίο στην καθημερινότητά τους. Η Αθήνα, για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, έχει πρόβλημα με τους αστέγους μετανάστες. Περιοχές όπως η Πλατεία Βικτωρίας είναι γεμάτες από εξαθλιωμένους ανθρώπους που δεν έχουν πού να κοιμηθούν, πού να λουστούν, πού να κάνουν τις σωματικές τους ανάγκες, ανθρώπους που συχνά χρειάζεται να αυτοσχεδιάσουν –με ό,τι σημαίνει αυτό– για να διασφαλίσουν τα προς το ζην.

“Ανθρώπους, οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μας παράνομα και στην πλειονότητά τους δεν πληρούν τις πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να τύχουν του προσφυγικού ασύλου» αναφέρει ο κ. Μπογδάνος, με άρθρο του στην ιστοσελίδα athensvoice.gr. Ο βουλευτής προσθέτει ότι «οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών των περιοχών της πόλης, Έλληνες αλλά και ενταγμένοι και νοικοκυρεμένοι μετανάστες, σηκώνουν σήμερα για μια ακόμη φορά ένα βαρύ φορτίο στην καθημερινότητά τους». Αναφερθείς στις κατηγορίες περί «ρατσισμού», ο κ. Μπογδάνος σημειώνει ότι «κάποιοι ακόμη και σήμερα σπεύδουν να βαφτίσουν ρατσιστές και ναζιστές όσους απλώς τολμούν να δουν και να πουν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στην Αθήνα». «Κάποιοι θα ήθελαν ο πραγματικός ναζιστής να έχει την άνεση να μονοπωλεί με τους προβοκάτορές του μια εκδήλωση πολιτών για το πρόβλημα του μεταναστευτικού.

“Κάποιοι ξεχνούν το πώς ακριβώς η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, πώς έφτασε να πάρει 7% στις εθνικές εκλογές και 9,4% στις ευρωεκλογές – στήνοντας συστηματικά την εικόνα ότι μόνο οι φασίστες ακούν την αγωνία εκείνων που κάποιοι ελιτιστές της κακιάς ώρας έσπευδαν και τότε απαξιωτικά να καταδικάσουν ως καθ’ ημάς “deplorables”» προσθέτει. Συνεχίζοντας, διαμηνύει ότι ως βουλευτής δεν θα αφήσει «κανέναν δημοκράτη πολίτη της πρωτεύουσας να αισθανθεί ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου δεν ακούν τη φωνή του, τα προβλήματα και τις αγωνίες του».

Ταυτόχρονα, όπως τονίζει, δεν θα αφήσει «κανέναν εθνικοσοσιαλιστή να σπείρει εκ νέου ανενόχλητος το φαρμάκι του μίσους υπονοώντας ότι το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που δεν λύνεται με τους κανόνες και τις διαδικασίες της φιλελεύθερης δημοκρατίας, πάρα μόνο μέσα από τον ολοκληρωτισμό». «Είναι λοιπόν ζήτημα φιλελεύθερης δημοκρατίας να μην αφήνουμε τις κραυγές των ναζιστών αναπάντητες. Είναι ζήτημα φιλελεύθερης δημοκρατίας να κατεβαίνουμε στον δρόμο με τους πολίτες. Και όσοι από τον υψηλό τους πύργο δεν το αντιλαμβάνονται, ξυδάκι» καταλήγει στο άρθρο του ο βουλευτής.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK