Τζο Μπάιντεν μπερδεύει το Ιράκ με το Ιράν και όχι μόνο… ακατανόητος (vid.)

Σε ένα ιδιαίτερο γλωσσικό ολίσθημα υπέπεσε, την Τρίτη (15/09, τοπική ώρα), ο Τζο Μπάιντεν καθώς μπέρδεψε το Ιράκ με το Ιράν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα. O υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος στις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, είπε: «Οι στρατιώτες των ΗΠΑ που πέθαναν στο Ιράν και το Αφγανιστάν είναι 6.000, έως σήμερα, 923. Όχι περίπου 6.900 – 923, γιατί καθένας από αυτούς τους πεσμένους αγγέλους άφησε μια οικογένεια, μια κοινότητα».

Έπειτα, ο Μπάιντεν διόρθωσε το λάθος του, όταν μίλησε για τον αριθμό των τραυματισμένων στρατιωτών στις δύο χώρες. Ο ίδιος τόνισε το εξής: «Οι στρατιώτες των ΗΠΑ που τραυματίστηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν είναι 53.192. Όχι πάνω από 53.000».

​Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν υποπίπτει σε γλωσσικό λάθος και έτσι πολλοί διατυπώνουν εικασίες για την πνευματική υγεία του. Ως εκ τούτου, ο γιατρός του Μπάιντεν δημοσιοποίησε, τον περασμένο Ιούλιο, την ιατρική αξιολόγηση του υποψήφιου των Δημοκρατικών και στην οποία ο πολιτικός χαρακτηρίζεται ως «υγιής, γεμάτος ενέργεια 77χρονος ».

ΠΗΓΗ: SPUTNIK