Μήπως ήρθε ώρα για ένα σαφές τελεσίγραφο στα τουρκικά F-16;

Σε ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού αναφέρεται ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε μαζικές υπερπτήσεις πάνω από αρκετές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Μεταξύ αυτών και η περιοχή της Καβάλας. Για τη συγκεκριμένη και μόνο περίπτωση της Καβάλας υπήρξε διάψευση του υπουργού Άμυνας, αλλά και πρόκληση εκ μέρους του δημοσιογράφου να δοθεί στη δημοσιότητα το ίχνος από το ραντάρ.

Του ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Επί της ουσίας, όμως, δεν έχει μεγάλη σημασία αν έγινε υπέρπτηση ή όχι στην περιοχή της Καβάλας, αφού ομολογείται και επισήμως από την ελληνική πλευρά ότι πραγματοποιήθηκαν υπερπτήσεις σε άλλες περιοχές.

Μήπως έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να τεθεί τελεσίγραφο και να καταρριφθεί το επόμενο τουρκικό αεροσκάφος που θα παραβιάσει ελληνικό εναέριο χώρο, ή έστω θα πραγματοποιήσει υπέρπτηση; Τόσο απλά. Αλλιώς δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος, αλλά υποτελές στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι πιλότοι πετάνε σίγουρα πάνω από Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο, Χίο και από πολλά μικρότερα νησιά! Μήπως πρέπει να φθάσουν πάνω από το Σύνταγμα ή την Πλατεία Αριστοτέλους για να αντιδράσουμε; Οι αναχαιτίσεις απλά μας εξευτελίζουν και μας καθιστούν αναξιόπιστους, όταν μάλιστα οι πιλότοι μας είναι μονίμως οι ικανότεροι στο ΝΑΤΟ.

Κι όλα αυτά ανήμερα της εθνικής μας γιορτής της απελευθέρωσης. Απαιτούμε κυβερνητική ενημέρωση και άμεση αντίδραση στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Και άμεση απέλαση του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ