Μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη: Mήνυμα στη Μόσχα

Η Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη ανακοίνωσε σήμερα 19 Μαρτίου 2019 ότι με εντολή του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ πρόκειται να αναπτυχτεί στην Ευρώπη η 2η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στο πλαίσιο της δοκιμής των ικανοτήτων για την ταχεία ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί η άσκηση αυτή αποσκοπεί στην εδραίωση της πεποίθησης ότι οι ΗΠΑ μπορούν άμεσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αναπτύξουν σημαντικές μεγάλης ισχύος στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ να προστατεύσουν τους Συμμάχους τους έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης 1.500 άνδρες και γυναίκες της 2ης Ταξιαρχίας ξεκίνησαν να καταφθάνουν στο Βερολίνο σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου.

Το αμέσως επόμενο βήμα των δυνάμεων αυτών είναι η μετακίνηση τους μαζί με περισσότερα από 700 στρατιωτικά οχήματα προς το πεδίο ασκήσεων Drawsko Pomorskie στην Πολωνία για την πραγματοποίηση ασκήσεων με αληθινά πυρά για τις επόμενες εβδομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκηση τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός τους θα επιτρέψουν στις βάσεις τους στις ΗΠΑ στο στρατόπεδο Fort Bliss και Eygelshoven αντίστοιχα.