Διερευνητικές: Μια μέρα μετά… πάντα Τούρκοι! Γραφικός μα άθλιος Τσελίκ

Σε δηλώσεις που έκανε χτες ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, αναφέρθηκε στα  “λάθη” που κάνει η Ελλάδα και μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: “Με την Ελλάδα προσπαθούμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα. Προσπαθούμε να κάνουμε την διπλωματία να λειτουργήσει. Ενώ όμως γίνεται αυτή η διαδικασία, δυστυχώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, κάνει μια σειρά από πολύ αρνητικές δηλώσεις για την μειονότητα των Ρωμιών στην Τουρκία.

“Είναι ανάγκη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, να κρατήσει αποστάσεις από αυτές τις αρνητικές προσεγγίσεις. Δραστηριότητες όπως οι ΝΟΤΑΜ που ανακοινώνουν σε Αν Μεσόγειο και Αιγαίο και η αύξηση με μαξιμαλιστικό τρόπο των περιοχών κυριαρχίας της σε θάλασσα και αέρα, δεν είναι σωστές δραστηριότητές. Ο εξοπλισμός των αποστρατικοποιημένων νησιών δεν αποτελεί σωστή δραστηριότητα. Τα βήματα τα οποία έχουν γίνει προς τις μειονότητες στην Τουρκία είναι πολύ ισχυρά.

“Η επιστροφή ακινήτων στα μειονοτικά ιδρύματα είναι μία επανάσταση και αυτή η επανάσταση έγινε αποδεκτή από όλους. Αλλά στην Δυτική Θράκη, παρά την επανειλημμένη τιμωρία από το ΕΔΑΔ για παραβίαση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας, η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση. Δείτε κάτι το πολύ εντυπωσιακό. Ακολουθούν μια στάση μη ανοχής και στην φράση “Τουρκικός” και στην φράση “μειονοτικός”.

Την ώρα που η Τουρκία ανοίγει στην Ίμβρο σχολείο για 4 μαθητές, στα τελευταία 25 χρόνια, ο αριθμός των μειονοτικών σχολείων στην Δυτική Θράκη, μειώθηκαν από την Ελλάδα που 231 σε 105. Η Ελλάδα σε αυτά τα θέματα πρέπει να δείξει ευαισθησία. Περιμένουμε να είναι πιο ευαίσθητοι στην γλώσσα που χρησιμοποιούν απέναντι στην Τουρκία σε αυτή την νέα περίοδο.¨

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ