“Μη λέμε σαχλαμάρες”… αφήστε τις ηλιθιότητες περί πυροβολισμών στον αέρα

«Μη λέμε σαχλαμάρες μεταξύ μας… οι πυροβολισμοί στον αέρα δεν δημιουργούν πρόβλημα… το παιδάκι σκοτώθηκε διότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε κτίριο και έπεσε πάνω του»! Αυτά ακούστηκαν πριν λίγο σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή. Να μας συγχωρήσει ο δημοσιογράφος που τα ξεστόμισε, αλλά για επικίνδυνες σαχλαμάρες πρέπει να κατηγορηθεί ο ίδιος και μόνο αυτός.

Αφορμή της συζήτησης η στάση του αστυνομικού που φρουρούσε την ιρανική πρεσβεία και η στάση που τήρησε στην επιδρομή των… καλόπαιδων αγωνιστών, οι οποίοι πριν πάνε για ύπνο (μάλλον), πέρασαν για μια αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στην πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να αναφέρουμε τι θα τραβούσε ο εν λόγω αστυνομικός αν χρησιμοποιούσε το προσωπικό του όπλο (σ.σ. διέθετε; φαίνεται στο βίντεο ημιαυτόματο) και τραυμάτιζε κάποιον εκ των επιδρομέων. Μερικά χρονάκια μεγάλης ταλαιπωρίας, είναι το καλό σενάριο. Άσε τη στοχοποίησή του, χωρίς κανείς να τον προστατεύει.

Άσε που κανείς δεν μπορεί να σου διασφαλίσει ότι απλώς θα τον τραυμάτιζε και δεν θα τον σκότωνε. Άσε που θα μπορούσε να χάσει αυτό το όπλο οπότε θα μιλούσαμε για άλλο επίπεδο «ακτιβιστικής δράσης», σύμφωνα με τη φρασεολογία πολλών εκ των κυβερνόντων, πολύ κοντά στην τρομοκρατική δράση, πιο κοντά δεν θα γινόταν.

Πάμε όμως στην ουσία. Ας ενημερώσει λοιπόν κάποιος τον ξερόλα συνάδελφο και μάλιστα σε ένα θέμα δύσκολο και εξειδικευμένο που δεν αρκεί η λογική του καθενός για να αποφανθεί τόσο κατηγορηματικά. Διότι εμπλέκεται και η επιστήμη της φυσικής…

Ας κάνει λοιπόν λίγο ρεπορτάζ με γνωρίζοντες, ας πληροφορηθεί σε ποιο ύψος θα έφτανε η βολίδα και στη συνέχεια ο κάλυκας που θα πραγματοποιούσε ελεύθερη πτώση προς το έδαφος, με ποια δύναμη θα προσέκρουε στο εμπόδιο που θα συναντούσε για να ξεκινήσει η διαδικασία ακινητοποίησής της.

Να εύχεται λοιπόν ο επιπόλαιος συνάδελφος, τα σημείο πρόσκρουσης να μην είναι το κεφάλι του, ή το κεφάλι οποιουδήποτε άλλου. Διότι αν υπολογίσει την αντίσταση του αέρα, την επιτάχυνση της βαρύτητας, με ποια ταχύτητα θα έφτανε στο σημείο πρόσκρουσης, θα σταματούσε πάραυτα να σαχλαμαρίζει τόσο ανεύθυνα δημοσίως, υποστηρίζοντας ότι… δεν υπάρχει πρόβλημα.