Μεβλούτ Τσαβούσογλου… στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα

Απάντηση στους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου που μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη, έδωσαν ελληνικές διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι στη χώρα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα. «Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα», ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς», πρόσθεταν οι ίδιες διπλωματικές πηγές που επικαλείται το skai.gr.

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέμεινε στις δηλώσεις του περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Με ανάρτηση στο Twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξαπέλυσε «πυρά» προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

​«Ο πρόεδρος μιας χώρας, η οποία λέγεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, αποκάλεσε και πάλι τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι και να λέτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και θα παραμείνει τουρκική», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.