Μετωπική Μακρόν με Μέρκελ και Τραμπ για την Ανατολική Μεσόγειο… Μίσος Ερντογάν

Η οργή των Τούρκων εναντίον του προέδρου της Γαλλίας είναι πραγματική και φανερώνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, όχι μόνο τους ενοχλεί, αλλά ότι αποτελεί και πραγματικό κίνδυνο για την κατοχική Τουρκία. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η αντίδρασή τους.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν απαράδεκτες εκφράσεις για τον πρόεδρο της Γαλλίας. Ότι είναι ανίκανος, ότι είναι απελπισμένος. Ομιλούν για καταχθόνια σχέδια. Ποιοι; Αυτοί που έχουν παραβιάσει κάθε άρθρο του Διεθνούς Δικαίου, που δολοφονούν, και που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου και αν εμπλέκονται. Και στην ίδια την Τουρκία.

Ο Μακρόν φαίνεται ότι δεν μένει μόνο στα λόγια. Έχει κάνει γνωστές τις αποφάσεις του στην Ουάσιγκτον και το Βερολίνο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για το θέμα της Τουρκίας είναι σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι όσα εκφράζει στους συνομιλητές του: Ο κ. Μακρόν έχει υπογραμμίσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, και σε όποιον άλλο θέλει να τον ακούσει ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντα της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και στο πλαίσιο αυτό, είναι και οι συζητήσεις που έχει με την Αθήνα και τη Λευκωσία για τη σύναψη στρατιωτικών συμφωνιών, που θα περιέχουν και προστασία, ότι και να σημαίνει αυτή η λέξη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ