Μεταναστευτικό: Επεισόδια σημαίνει… “ουρές” εθνικής ασφαλείας που ξεχνάμε

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, επισκιάζοντας την εύφλεκτη κατάσταση στο μέτωπο του μεταναστευτικού, που εδώ και δύο 24ωρα εκδηλώνεται στο κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο. Μετά τις αλλεπάλληλες ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Βαθύ, μεταβαίνει εκτάκτως εκεί (σήμερα Τρίτη) ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Είχε προηγηθεί η Μόρια της Λέσβου και η Χίος. Ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι των νησιών επανέλαβαν το πάγιο αίτημά τους για αποσυμφόρηση και στην τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες με τον υπουργό.

Γράφει η ΝΕΦΕΛΗ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Το απόγευμα της Κυριακής ο καταυλισμός αιτούντων ασύλου τυλίχθηκε στις φλόγες. Κάηκαν σκηνές και 10 οικίσκοι, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ μεταναστών. Αφρικανοί και Αφγανοί επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο.

Το βράδυ ξεπήδησαν νέες εστίες φωτιάς με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να τις θέσουν υπό έλεγχο. Το πρωί της Δευτέρας, ξέσπασε εκ νέου φωτιά, αυτή τη φορά στην πτέρυγα ανηλίκων στο κέντρο φιλοξενίας, ενώ συνεχίστηκαν τα επεισόδια.

Κατόπιν αστυνομικής παρέμβασης και έρευνας συνελήφθησαν οκτώ νεαροί αλλοδαποί (έξι Παλαιστίνιοι, ένας Ιρακινός και ένας Σύριος) με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών και του εκβιασμού. Οι προαναφερθέντες φαίνεται ότι προκάλεσαν τα επεισόδια και τον εμπρησμό, στο πλαίσιο της παραβατικής συμπεριφοράς τους, με αποκορύφωμα την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος.

Τί και αν αυτό είναι προσιτό δωρεάν σε όλους μέσα στις δομές, εκείνοι, εκβιάζοντας μία ομάδα Αφρικανών, έκοβαν τα καλώδια με την παροχή και δεν τους άφηναν να συνδεθούν αν δεν κατέβαλαν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Δεν πέρασαν και τόσες ημέρες από τα επεισόδια που αμαύρωσαν το Μεγάλο Σάββατο στη Χίο. Παρόμοια ήταν το σκηνικό… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ