Μεταναστευτικό: Εκρηκτικό κλίμα στα νησιά, πορεία στην Αθήνα για επιτάξεις

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στο Ανατολικό Αιγαίο, με τους κατοίκους των νησιών να αντιδρούν έντονα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση, εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις.

Οι κάτοικοι σημειώνουν πως η κίνηση αυτή δε συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των νησιών, η οποία συνιστά και το πραγματικό ζητούμενο.Από την πλευρά της η τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισε τη διακοπή της συνεργασίας με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Πορεία στην Αθήνα

Μάλιστα, κάτοικοι και τοπικοί φορείς σήμερα το πρωί προχωρούν σε συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 10 το πρωί.

«Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και Αδελφότητες των νησιών, σε επικοινωνία με τους συλλόγους της Αττικής και τις αυτοδιοικητικές Αρχές των νησιών καλεί εκ νέου τους πάντες, στη συγκέντρωση μπροστά από το υπ. Εσωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 15 Σύνταγμα), την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το lesvosnews.net.

Οι περιοχές επίταξης

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, κ. Μηταράκη, επιτάσσονται οι εξής εκτάσεις για κλειστές δομές φιλοξενίας:

-Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
-Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.

-Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Παράλληλα, νέες δομές θα κατασκευαστούν σε Λέρο και Κω, δίπλα σε υφιστάμενες αλλά σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα:

-Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
-Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.