Μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα Ερντογάν από Νετανιάχου με “όχημα” τον αγωγό EastMed

Η μεγάλη είδηση από τη συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μας ήρθε από την Ιερουσαλήμ και όχι από την Αθήνα. Ο κ. Νετανιάχου, σε δήλωσή του μέσω του Twitter, ανακοίνωσε δύο σημαντικές εξελίξεις:

>Πρώτον, την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ το συντομότερο δυνατό και μόλις περάσει η πανδημία του κορωναϊου, και
>Δεύτερον, τις εξελίξεις για τον αγωγό EastMed, ο οποίος -όπως γράφει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός- θα ξεκινά από το Ισραήλ και θα φτάνει στην Ευρώπη.

Στη δική του ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου, δεν κάνει αναφορά στο θέμα του East Med, ενώ ο κ. Νετανιάχου επιλέγει να το δημοσιοποιήσει για να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα και τον Ταγίπ Ερντογάν, που διέρρευσαν ψευδέστατα ότι γίνονται στα κρυφά συζητήσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και του Εβραϊκού Κράτους.

Η κουβέντα των δύο πρωθυπουργών για τον EastMed θεωρείται σημαντική, και δείχνει ότι το Ισραήλ δεν υποχωρεί από τις αποφάσεις και τις υπογραφές του. Η συνομιλία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Νετανιάχου ήταν πολύ φιλική και εποικοδομητική και έγινε με την ευκαιρία των 30 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο φιλικών χωρών.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θεωρούνται αυτό το διάστημα δύο κράτη που έχουν άριστες σχέσεις με το Εβραϊκό Κράτος. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ