Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει φύγει από το Βόλο η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Στο ΓΕΣ “τρέχουν” τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος Ιουνίου, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών θα ΄χει μεταφερθεί.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ταξιαρχίας θα εγκατασταθεί στον Αυλώνα κι ένα τάγμα θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΠΝ στον Κανελλόπουλο. Δίπλα δηλαδή στο Ναύσταθμο και στα αρματαγωγά. Η απόφαση για την μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έχει ληφθεί εδώ και ένα χρόνο και εντάσσεται στο σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΣΞ.

Η προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΣ δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη απ΄ αυτή την απόφαση και η καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης ήταν μία από τις αιτίες δυσαρέσκειας που υπήρχε στο ΓΕΕΘΑ. Η αλλαγή ηγεσίας φαίνεται ότι άλλαξε και την ταχύτητα εκτέλεσης της αυτονόητης απόφασης.

Ο νέος Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Ενδεικτικό της αλλαγής στάσης είναι το γεγονός ότι οι πεζοναύτες θα μεταφερθούν στον Κανελλοπουλο μόλις ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις διαμονής τους και τα υπόλοιπα έργα θα γίνουν στη συνέχεια.

Η απόφαση μπορεί να προκαλεί αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Βόλου, αλλά επιχειρησιακά ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει.

ΠΗΓΗ: Τhenewspaper