Με το βλέμμα στην Ελλάδα ο Μπάιντεν; Η Αθήνα αντικαθιστά την Άγκυρα;

Ανάλυση του Francesco de Palo στην ιταλική ιστοσελίδα ilfattoquotidiano.it αναφέρεται στα νέα δεδομένα που αφορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα και την Τουρκία μετά την εκλογή του Τζο Μπάντεν, ως προέδρου της Αμερικής. Τίτλος του κειμένου: «Οι ΗΠΑ του Joe Biden κοιτάζουν στην Αθήνα. Η ισορροπία των μεσογειακών συμμαχιών μετατοπίζεται από την Τουρκία στην Ελλάδα».

Σημειώνει ότι: «Η νέα αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να προτίθεται να μετατοπίσει το κέντρο βάρους των δραστηριοτήτων της στη Μεσόγειο υπέρ της Αθήνας, η οποία εν τω μεταξύ ενισχύει τη στρατιωτική της ικανότητα με την αγορά 18 τελευταίας γενιάς μαχητικών Rafale. Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να βασιστεί στις ελληνικές βάσεις για συντήρηση και προμήθειες. Ιδιωτικά γκρουπ όπως η Tesla και η Microsoft στοιχηματίζουν επίσης στην Ελλάδα.

Αλλά δεν είναι μόνο ο ιρανικός φάκελος στο επίκεντρο των νέων πολιτικών των ΗΠΑ, μετά την αλλαγή στον Λευκό Οίκο. Στην πραγματικότητα, η προεδρία του Τζο Μπάιντεν ξεκινά με ένα σημαντικό θέμα, το οποίο θα έχει επακριβή απήχηση σε ισορροπίες και επιρροές σε δύο στρατηγικά τεταρτημόρια, όπως η Ευρω-Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή