Με “τσαλακωμένη” εικόνα, ένας Ρ.Τ. Ερντογάν δεν έχει επιλογή απ’ το να αντιδράσει

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πλέον ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν θα διατάξει τον τουρκικό στόλο να εξέλθει των βάσεων και να κατευθυνθεί στην περιοχή του Καστελόριζου.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη γειτονική χώρα. Αλλά και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή. Ειδικά, το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στις θέσεις του στο Αιγαίο.

Βεβαίως ας μην ψάχνουμε δεξιά και αριστερά για πληροφορίες. Έκανε δηλώσεις ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας την Παρασκευή, και μάλιστα έξω από την Αγία Σοφία και μας προετοίμασε για το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βγάλει σε περιοχή γύρω από το Καστελόριζο και το Oruc Reis αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Διότι μπορεί να το εμφανίσει σε διεθνή ύδατα και να ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε ελληνικά ύδατα. Γνωρίζει πως αν το στείλει στα νερά γύρω από το νησί του Αιγαίου, η Ελλάδα έχει υποχρέωση να αντιδράσει για να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, Τούρκοι δημοσιογράφοι άρχισαν να δημοσιεύουν και βίντεο και φωτογραφίες με τουρκικά πολεμικά πλοία με τον ισχυρισμό ότι βρίσκονται σε περιοχές του Καστελόριζου. Προσωπικά με προβλημάτισε το γεγονός ότι… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ