Ερντογάν: ΜΑΥΡΑ μαντάτα από τις ΗΠΑ: Δίωξη… οικογενειακώς εν όψει

…ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ / ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: …Ο νυν πρόεδρος είναι εκνευρισμένος και για άλλους λόγους, για γεγονότα που αναμένει ότι θα συμβούν μετά την αποχώρηση του από το Λευκό Οίκο. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπάιντεν έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι δεν τον ενδιαφέρει να σύρει στα δικαστήρια τον κ. Τραμπ, κάποιες άλλες υποθέσεις τον κυνηγούν ήδη από τώρα. Φαίνεται ότι έχει παρανομήσει για διάφορες περιπτώσεις εσωτερικού και εξωτερικού ενδιαφέροντος. Π.χ., η υπόθεση της τουρκικής τράπεζας, της HalkBank είναι εξαιρετικά σοβαρή, διότι θα μπορούσε να παρασύρει εκτός από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απαγγελία κατηγοριών στον πρόεδρο της Τουρκίας και στον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, θεωρείται σίγουρη, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη. Μπορεί να πάρει η μπόρα και άλλα μέλη της διεφθαρμένης προεδρικής οικογένειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τραμπ θα μπορούσε να κατηγορηθεί για παρέμβαση στη δικαιοσύνη υπέρ μίας ξένης εταιρείας, της HalkBank, η οποία παραβίασε τους αμερικανικούς νόμους και επίσης το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον του Ιράν.

Αποδεδειγμένα ο κ. Τραμπ έχει ζητήσει από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να διασώσουν την τουρκική τράπεζα, η οποία αποτελεί την προσωπική τράπεζα της οικογένειας του Ερντογάν. Η πράξη του κ. Τραμπ τιμωρείται από τα αμερικανικά δικαστήρια. Έχουν ήδη κατατεθεί σχετικά έγγραφα στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Εάν δεν είχε παρέμβει ο πρόεδρος Τραμπ, η αμερικανική Δικαιοσύνη, θα είχε ήδη κατηγορήσει τον Ερντογάν, τη σύζυγό του Εμινέ, τον γιό τους Μπιλάλ και τον γαμπρό τους Αλμπαϊράκ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ