Λουδοβίκος “τουρκοφάγος”… χιλιάδες οθωμανικά κουφάρια στον ποταμό

Μετά την ήττα τους στη Βιέννη, το 1683, οι Τούρκοι δέχτηκαν την αντεπίθεση των Αυστριακών υποχωρώντας στην σημερινή Σερβία. Μετά την κατάκτηση και του Βελιγραδίου από τους Αυτοκρατορικούς (ο στρατός της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους, με επικεφαλής τον Αψβούργο ηγεμόνα της Αυστρίας), οι Τούρκοι κατέστησαν τη Νις κύρια βάση επιχειρήσεών τους.

Η Νις δεν ήταν καλά οχυρωμένοι. Οι Τούρκοι είχαν φτιάξει έναν χωμάτινο περίβολο ενισχυμένο με ξύλινο τείχος και πασσάλους. Ενώπιον του περιβόλου υπήρξε τάφρος. Παρόλα αυτά μετά τις συνεχείς τους ήττες οι Τούρκοι δεν σκέφτονταν καν να δοκιμάσουν την τύχη τους μαχόμενοι σε ανοικτό πεδίο παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις τους υπερτερούσαν δραματικά, αριθμητικά, των αντιπάλων.

Μετά την ήττα τους στη Μπατότσινα ο οθωμανικός στρατός έλαβε θέση στην Νις και στους γύρω λόφους όπου και οχυρώθηκε. Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσους άνδρες η τουρκική στρατιά αριθμούσε. Οι πηγές αναφέρουν πως οι Τούρκοι διέθεταν τουλάχιστον 40.000 άνδρες, ενώ κάποιες κάνουν λόγο έως και για 70.000 άνδρες. Από την άλλη πλευρά οι Αυτοκρατορικοί, Αυστριακοί και Γερμανοί, διέθεταν μόλις 16.000 πολεμιστές. Διαβάστε την συνέχεια στο History-point.gr