Λήξη συναγερμού για την αποχώρηση του Ρώσου αρχηγού Αεροπορίας

Αναστάτωση προκάλεσε το δημοσίευμα ρωσικών μέσων, σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, πτέραρχος Μποντάρεφ, αποπέμφθηκε και απολύθηκε από το στράτευμα. Η απορία μας ήταν τόσο μεγάλη για τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν στο δημοσίευμα, με αποτέλεσμα να παραπέμψουμε και το αγγλικό κείμενο μήπως έχει ξεφύγει κάτι σε εμάς.

Ως συνήθως, τη λύση για κάθε δημοσιογραφικό πρόβλημα τη δίνει το ρεπορτάζ! Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε φίλο, ο οποίος αφενός έχει πολύ καλή αντίληψη των σύγχρονων διεθνών σχέσεων και αφετέρου… μιλάει απταίστως τη ρωσική γλώσσα. Ζητήσαμε να δαπανήσει λίγο από τον χρόνο του και να μας ενημερώσει για τον τρόπο κάλυψης της είδησης από τα ρωσικά ΜΜΕ. Εάν έδιναν καμιά πληροφορία παραπάνω!

Και μας έβγαλε λαβράκι, που μας επιτρέπει αν καταλήξουμε σε ένα αρχικό συμπέρασμα του τι έχει συμβεί με τον Μποντάρεφ, αλλά και να εκτιμήσουμε τι προκάλεσε αυτή τη σύγχυση. Λοιπόν έχουμε και λέμε! Ο πτέραρχος Μποντάρεφ, κυρίες και κύριοι, εξελέγη στη ρωσική Άνω Δούμα, μαζί με τρεις ακόμα αξιωματικούς και σήμερα ορκίζονται!

Όπως μας πληροφόρησαν μάλιστα, προορίζεται για να αναλάβει και πρόεδρος στην Επιτροπή Ασφάλειας! Άρα, η διαδικασία αποστρατείας και αποδέσμευσή του από το στράτευμα, είναι η φυσιολογική, τυπική διαδικασία, ώστε να ορκιστεί και να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Άνω Δούμα. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Μα στον τρόπο μεταφοράς της είδησης από το ρωσικό μέσο, το οποίο όχι μόνο χρησιμοποίησε λέξεις οι οποίες σου φέρνουν στο μυαλό …από εμπλοκή σε θέματα κατασκοπείας απέναντι στην πατρίδα, κάποια «καραμπινάτη» περίπτωση διαφθοράς που τον έπιασαν «με τη γίδα στην πλάτη», ή ένα «χοντρό τσαφ» με κάποιο πρόγραμμα, όπως π.χ. αυτό του Su-57, αλλά δε φρόντισε καν να μεταφέρει στοιχειώδεις διευκρινίσεις, άρα δεν είχε καν συναίσθηση του τι έγραφε…