ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Μήπως άρχισε να χάνει την υπομονή του, με Ερντογάν και τους S-400;

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ σκληροί στις συζητήσεις τους με τον Ταγίπ Ερντογάν και υπογραμμίστηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας ότι το ρωσικό σύστημα S-400 είναι ασύμβατο και με τις υποχρεώσεις της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Ο αξιωματούχος, που μιλούσε υπό καθεστώς ανωνυμίας σε τηλεδιάσκεψη με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, έθεσε έτσι το θέμα ότι δεν είναι, δηλαδή, μόνο οι ΗΠΑ που έχουν πρόβλημα με την ενεργοποίηση των S-400, αλλά και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Δήλωσε επίσης ότι ο κ. Ερντογάν θα ακούσει στη σύνοδο της Συμμαχίας στο Λονδίνο και τις ανησυχίες των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ για την αγορά του ρωσικού συστήματος που δεν είναι συμβατό με τον υπόλοιπο νατοϊκό οπλισμό.

Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει διμερής συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του, διότι πρόσφατα πέρασαν πολλές ώρες μαζί και ότι είχε να του πει ο κ. Τραμπ για το συγκεκριμένο θέμα, και για άλλα ζητήματα, το έχει πει. Ο αξιωματούχος απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ