Κύπρος: Καμία δίωξη για αυτούς που έκαψαν το κουρελόπανο του…

Η κυπριακή Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει έρευνα και διώξεις εναντίον αυτών που έκαψαν ένα πανί που το κατοχικό καθεστώς ονόμασε σημαία. Η προχθεσινή δήλωση του Αρχηγού Αστυνομίας παρεξηγήθηκε.

Όντως η Αστυνομία ερευνά το ζήτημα αλλά από άλλη σκοπιά, που έχει σχέση με εξτρεμιστικά στοιχεία στα κατεχόμενα τα οποία απειλούν να προβούν σε αντίποινα. Ευτυχώς, δηλαδή, διότι ανησυχήσαμε ότι θα διώκονταν Ελληνοκύπριοι για… προσβολή της σημαίας ξένου κράτους.

Πάντως, ας προσέξουν τι λένε. Διότι, κατά λέξη το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε προχθές τα εξής: «Ερωτηθείς για το κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους σε αντικατοχική εκδήλωση, και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ενδεχομένως να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε πως και αυτή είναι μια σοβαρή υπόθεση, για την οποία έχουν δοθεί οδηγίες να εξεταστεί με κάθε σχολαστικότητα.

«Θα δούμε το αποτέλεσμα των εξετάσεων”, είπε». Σαφώς και η δήλωση παραπέμπει σε έρευνα και εντάλματα σύλληψης για το κάψιμο της σημαίας. Πάλι καλά, που διευκρινίστηκε.

ΜΕ ΠΛΗΦΟΡΟΡΙΕΣ ΑΠΌ ΦΙΛΕΥΘΕΡΟ