Κύπρος: Η Τουρκία κυβερνά τα Κατεχόμενα, η Λευκωσία στηρίζει Ακιντζί…

“Η Κυβέρνηση αποκρύβει επιμελώς από τον Κυπριακό λαό τη φρικτή πραγματικότητα στα κατεχόμενα, αφήνοντάς τον στην πλάνη ότι είναι ζήτημα χρόνου η επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού και όλα θα είναι μέλι-γάλα αν επανεκλεγεί «ο καλός μας ο Ακιντζί». Η κατάσταση είναι τραγικά διαφορετική”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Ο λαός δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στις κατεχόμενες περιοχές μας, διότι με συνεργό το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση ουδέν λέγουν για την λειτουργική ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία από τις 27 Μαΐου, όταν με απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της κατοχικής χώρας, η Άγκυρα ανέλαβε την διαχείριση όλων των «δομών εξουσίας και αρμοδιοτήτων» στην «ΤΔΒΚ». Ανέλαβε ουσιαστικά την διακυβέρνηση της περιοχής ως να πρόκειται για τουρκικό βιλαέτι. Ο άθλιος Ακιντζί συνταυτίστηκε πλήρως με τον Τατάρ και με τις θέσεις των «σκληρών» για το Κυπριακό, οδεύοντας και αυτός προς μία τουρκική Κύπρο.

“Εν τω μεταξύ, ενώ η Κύπρος είναι περικυκλωμένη από τον τουρκικό στόλο και διεξάγονται έρευνες και γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της, ο ΥΠΕΞ της Κυριακής Δημοκρατίας, χαρωπός και περιχαρής, μάς αναγγέλλει καθημερινά τις συνομιλίες του με «πανίσχυρες» χώρες της περιοχής μας όπως η Ιορδανία και το Ιράκ και συνάπτει συνεχώς συμμαχίες τριμερείς και πενταμερείς. Παράλληλα, ο Πρόεδρος αγνοώντας παντελώς τις πραγματικότητες δηλώνει έτοιμος για συνομιλίες χωρίς όρους. Βεβαίως τί όρους να βάλει αφού όσες φορές το έπραξε στο παρελθόν, τους αναίρεσε εν μία νυκτί.

“Ο όγκος των «προσφύγων» που διοχετεύει καθημερινά η ‘Άγκυρα είναι μη διαχειρίσιμος πλέον, η δράση πεμπτοφαλαγγιτών και ξένων πρακτόρων ανεξέλεγκτη, και η αντίδραση του λαού στον τρομακτικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η κοινωνική συνοχή χαρακτηρίζεται «ρατσισμός». Βεβαίως η αδιάλειπτη από το 2010 οικονομική κρίση έχει γονατίσει τον λαό με το φρόνημα του να βρίσκεται στο Ναδίρ. Η φωνή διαμαρτυρίας των μικρών κομμάτων, των εκτός διζωνικού τόξου και παράδοσης άνευ όρων, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ από τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ. Ως ελάχιστο μέτρο στοιχειώδους προστασίας του πληθυσμού καλούμε την κυβέρνηση να κρατήσει κλειστά τα οδοφράγματα και να διαφυλάξει το αδιαπέραστο της γραμμής καταπαύσεως τους πυρός”, καταλήγει.