Κρύβει “άσο” στο μανίκι ο τέως ΣΕΑ Μάικ Φλιν για να αποφύγει τη φυλακή;

Πήρε αναβολή στην ανακοίνωση της ποινής του τελικά ο φιλότουρκος πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Μάικ Φλιν, με δικαιολογία την αναμονή ολοκλήρωσης της βοήθειας που προσφέρει στους ειδικούς ανακριτές.

Πιθανότατα, ο Μάικ Φλιν να κρύβει έναν “άσο στο μανίκι”, δηλαδή να δώσει αποφασιστικής σημασίας πληροφορίες, ώστε όταν στις 13 Μαρτίου θα συγκληθεί ξανά το δικαστήριο, να έχει καταφέρει να πείσει τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ να ζητήσει μέγιστη επιείκεια, λόγω της αποφασιστικής του συμβολής στην έρευνα και την ανάκριση.

Εάν όντως θα εμφανίσει έναν τέτοιον “άσο”, προφανώς θα πρόκειται για πολύ κακά νέα για τον Λευκό Οίκο και τον Ντόναλντ Τραμπ. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος της παρέμβασης Μιούλερ, ότι ο Φλιν δεν δικαιούται κάποιας ειδικής μεταχείρισης.

Ήθελε να του ασκήσει ασφυκτική πίεση για να “σπάσει”, ώστε να επιχειρήσει να ανταλλάξει τα στοιχεία που εικάζεται ότι διαθέτει για τον Τραμπ και την προεκλογική του εκστρατεία, με το να μην πάει φυλακή, ή να εκτίσει ποινή πολύ μικρό χρονικό διάστημα…