Κοροναϊός: Ο Πούτιν ζήτησε μέτρα ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες απώλειες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, που είχε ως θέμα τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την πνευμονία που προκαλεί η μετάδοση του κοροναϊού, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Αναφερόμενος στον νέο κοροναϊό , ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ότι «η ιδιομορφία του συνίσταται στο ότι συνιστά ένα νέο φαινόμενο και το ζήτημα βρίσκεται στο κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο και η επικεφαλής της κρατικής επιτροπής ελέγχου καταναλωτικών αγαθών (Rospotrebnadzor), από τους οποίους ζήτησε να τον ενημερώσουν για το πώς διαμορφώνεται στην Ρωσία η κατάσταση με την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό στην Ρωσία δεν έχουν εντοπισθεί, αλλά ο κίνδυνος να «εισβάλει» στην χώρα υπάρχει, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την διάρκεια της σύσκεψης μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με την Γκόλικοβα, «η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα». «Ήδη βρισκόμαστε κοντά στην παρασκευή εμβολίου κατά του κοροναϊού και για τον σκοπό αυτό εργάζονται (οι επιστήμονες) και στο ινστιτούτο ‘Βέκτορ’ στο Νοβοσιμπίρσκ (ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά ινστιτούτα βιολογικών ερευνών και βιοτεχνολογίας της Ρωσίας)». Η Γκόλικοβα επεσήμανε ότι «από τους ελέγχους που έγιναν εντοπίσθηκαν 139 ασθενείς, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι φορέας του κοροναϊού».

Εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, προβλέπουν ότι ο κοροναϊός ενδέχεται να εμφανισθεί στην Ρωσία τον Φεβρουάριο, γράφει η εφημερίδα RBK

ΑΠΕ-ΜΠΕ