Καμπανάκι κινδύνου για το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού… έρχονται μέτρα;

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε Μέγαρο Μαξίμου, υπουργείο Υγείας και Πολιτική Προστασία από τη σοβαρή επιδείνωση, που παρουσιάζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες η επιδημιολογική καμπύλη του κορονοϊού στη χώρα μας. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

Στον απόηχο της νέας χθεσινής σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, έτσι, όπως κατεγράφησαν από τον ΕΟΔΥ, 203 νέα, αλλά και του αριθμού των διασωληνωμένων, που έφθασαν τους 22, η πρωινή τηλεδιάσκεψη (11 π.μ.) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά εκλαμβάνεται κατ’ ουσίαν ως ορόσημο για την οριστικοποίηση επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων και εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

Στο τραπέζι του πρωθυπουργού υπάρχουν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες εισηγήσεις για λήψη σκληρότερων μέτρων τόσο από την πλευρά των επιδημιολόγων, όσο και από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, «ένα μίγμα οριζόντιων και τοπικού χαρακτήρα μέτρων», όπως υπογραμμίζει ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας, με στόχο να ανακοπεί η ταχεία, όπως προκύπτει το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξάπλωση της νόσου στην κοινότητα. Χρήσιμη, εξάλλου, κυρίως για τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική, που χαράσσει το Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι και τα στοιχεία του αλγόριθμου, που χειρίζεται ο καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και των Λειτουργιών, Κίμωνας Δρακόπουλος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ