Κλιματική Αλλαγή: Δεν “πουλάει” και τόσο στην Ελλάδα… όπως στις ΗΠΑ

Οι φήμες για επικείμενες εκλογές έχουν αρχίσει να ξαναφουντώνουν. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει και οι φήμες για δημιουργία νέων κομμάτων. Άλλες φήμες φέρουν την πιθανότητα συνεργασίας των υπαρχόντων κομμάτων μεταξύ τους μετά τις εκλογές εξαιτίας της απλής αναλογικής. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα τί συμβαίνει και εάν πράγματι συμβαίνει.

Του Δρ. Σωτήρη Καμενόπουλου
ΠΗΓΗ: SLpress

Ωστόσο, θα ήταν ίσως σημαντικό να εξετάσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πριν και μετά τις πρόσφατες εκλογές. Έτσι ίσως θα μπορούσαν να εξαχθούν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία πιθανώς να “εφαρμόσουν” και στα καθ’ ημάς.

Πριν τις αμερικανικές εκλογές (Δεκέμβριος 2019) σε δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup διαπιστώθηκε ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ενδιαφέρονταν κυρίως για 16 κρίσιμα θέματα. Τον Δεκέμβριο του 2019 δεν είχε προκύψει ακόμη η πανδημία του κορονοϊού. Ορισμένα από αυτά τα θέματα ισοψήφησαν στην κατάταξη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Για παράδειγμα, στην 5η θέση ισοψήφησε η πολιτική για τα όπλα με το μεταναστευτικό και τις υποδομές. Στη 10η θέση ισοψήφησαν οι αμβλώσεις και η εξωτερική πολιτική. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ