Κίνημα QAnon στις ΗΠΑ: Επικοινωνιακό colpo grosso της τουρκικής MIT;

…Τρεις μήνες μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σε διεθνές πολυεθνικό συνέδριο είχε προγραμματιστεί συζήτηση για την ανάλυση των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Στο coffee-break ήμουν αυτήκοος μάρτυρας, όταν στη διπλανή παρέα ένας Τούρκος δημοσιογράφος ενημέρωνε ανθρώπους του Administration ότι σε λίγους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι διαθέσιμος μηχανισμός προσέλκυσης ψηφοφόρων μέσω διαδικτύου στην Αμερική.

Τον Οκτώβριο του 2017, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα της Αμερικής το κίνημα QAnon. Στην αρχή διέδιδε θεωρίες συνωμοσίας, σχετικά με την φήμη της πιθανής γνώσης από το περιβάλλον Trump, για πιθανολογούμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές του 2016, εις βάρος της υποψήφιας των Δημοκρατικών Hilary Clinton.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική, από τους πρώτους που αναπαρήγαγαν τις θεωρίες του QAnon στο επιτελείο του Προέδρου Trump, ήταν ο γνωστός τουρκολάγνος στρατηγός Michael Flynn.

Με την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19, το δίκτυο του κινήματος QAnon άρχισε να διαδίδει ότι η πανδημία κηρύχθηκε για να ακυρώσει την επιτυχημένη πορεία στο «οικονομικό πρόγραμμα» του προέδρου Trump. Δηλαδή το κίνημα QAnon εξελίχθηκε σε προεκλογικό υποστηρικτή του σημερινού προέδρου, διαδίδοντας θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΥ Ε.Α. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ