Κίνα: Επίδειξη των δυνατοτήτων για εκτέλεση ελιγμών και της τεχνολογίας από το κινεζικό μαχητικό J-20

Οι Κινέζοι αξιοποίησαν τις πτητικές επιδείξεις για τον εορτασμό των 70 ετών από την ίδρυση της σύγχρονης κινεζικής Αεροπορίας, στην πόλη Changchun, στη νοτιοανατολική επαρχία Jilin για άλλη μία αποκάλυψη των δυνατοτήτων του θηριώδους, δικινητήριου, χαρακτηριστικών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) μαχητικού νέας γενιάς J-20.

Το J-20 πέρα από τις ελικτικές του ικανότητες, που ήταν εντυπωσιακές για το μέγεθός του, έδειξε και τις πλευρικές καταπακτές οπλισμού από τις οποίες ξεπρόβαλαν πύραυλοι μικρής ακτίνας με κεφαλές αναζήτησης υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Είναι η δεύτερη φορά που το νέο κινέζικο μαχητικό παρουσιάζεται με τις καταπακτές οπλισμού του ανοικτές. Η πρώτη ήταν το 2018 κατά την Airshow China στο Zhuhai, της νότιας επαρχίας Guangdong. Με μία πιο προσεκτική ματιά στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, φαίνεται στο κάτω μέρος του ρύγχους, το διάφανο τριγωνοειδές (όπως και του EOTS στο F-35) κάλυμμα του αισθητήρα IR του μαχητικού.

Ο οποίος δεν έχει αποκαλυφθεί αν προορίζεται μόνο για στοχοποίηση εδάφους/επιφανείας ή και αέρος… Επίσης εμφανής είναι η ενιαία βαφή ατράκτου πτερύγων, με γκρι ανοικτό χρώμα, που παραπέμπει (οπτικά τουλάχιστον) στη χρήση υλικών RAM.