Τουρκία: Κι όμως υπάρχει τρόπος να “κόψουν το βήχα”

Η Τουρκία γκριζάρει, αμφισβητεί και διεκδικεί για να κατακτήσει περιοχές. Η πολιτική και η συμπεριφορά της χαρακτηρίζεται από το πνεύμα του κατακτητή. Είναι ιδεολογία, νοοτροπία και στάση έναντι των γειτόνων και ευρύτερα της περιοχής. Το καθεστώς Ερντογάν έχει διαμορφώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο στηρίζεται στη θεωρία του «ζωτικού χώρου», των επεκτατικών πολέμων, όπως ήταν η πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση των ναζί, του Χίτλερ («Lebensraum»).

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η κατοχική Τουρκία θέλει να καταστήσει τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη. Πολλές φορές έχει αναφερθεί από Τούρκους αξιωματούχους πως η χώρα τους δεν πρόκειται «να περιοριστεί στα χερσαία σύνορα της» ενώ έχει προειδοποιήσει πως «καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς την Τουρκία».

Κι αυτό στην πράξη γίνεται με τις παράνομες γεωτρήσεις που διενεργεί στην κυπριακή ΑΟΖ. Επιχειρεί εξαρχής να ακυρώσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς, όπως αναφέρει, δεν είναι μέρος του.

Κι αυτό θα γίνει και με τις εξαγγελθείσες έρευνες στην ελληνική θαλάσσια περιοχή. Θα προχωρήσει βήμα προς βήμα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ