Κενό εξουσία στις ΗΠΑ, περισσότερο αίμα θα χύσουν, οι Τούρκοι κουρδικό…

Το πολιτικό αδιέξοδο στην Αμερική, λόγω της επιμονής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να πιστεύει ότι θα ηγηθεί της υπερδύναμης και μετά την 20η Ιανουαρίου 2021, ευνοεί τους παραβατικούς ηγέτες που επιθυμούν να τελειώνουν με τις όποιες «εκκρεμότητές» τους, πριν αναλάβει την εξουσία ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Φαίνεται ότι η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την περίεργη πολιτική κατάσταση στην Αμερική, και να προχωρήσει σε νέα τετελεσμένα στη Βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων συμμάχων της Ουάσιγκτον. Τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα έχει μεταφέρει άρματα μάχης και στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, που είναι η πατρίδα χιλιάδων Κούρδων.

Αυτή η νέα εξέλιξη προκαλεί έντονη ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε μέλη του Κογκρέσου που δείχνουν ενδιαφέρον για τους Κούρδους της Συρίας. Και προκαλεί προβληματισμό για τις προθέσεις της Τουρκίας για τα άλλα μέτωπα που έχει ανοίξει με άλλες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο ζήτησαν από την Τουρκία να… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ