Και να ήθελε ο Πούτιν αν υπήρχε “πύρινος δράκος”, πίσω δεν τους έφερνε

Η εφημερίδα «Nezavisimaya Gazeta», σε άρθρο της αναφέρεται σε ένα υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος με την ονομασία « πύρινος δράκος», το οποίο κατασκευάστηκε στην Κίνα, χάρη σε ρώσους επιστήμονες που μετανάστευσαν στην Κίνα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Πούτιν να επιστρέψουν στη Ρωσία.

Ωστόσο εμπειρογνώμονες στη Ρωσία θεωρούν ότι η είδηση για τον «πύρινο δράκο», που κατασκευάστηκε παρά την θέληση του Πούτιν έχει σημαντικό βαθμό υπερβολής. «Για να επιστρέψουν στη Ρωσία οι ειδικοί αυτοί θα αρκούσε ο Πούτιν να κάνει ένα τηλεφώνημα στο Πεκίνο. Το σημερινό επίπεδο συνεργασίας Μόσχας–Πεκίνου αποκλείει την ύπαρξη παρόμοιων αντιθέσεων», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Κέντρου Ρωσο-κινεζικής εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας Σεργκέι Σανακόγιεφ.

Ο ίδιος μάλιστα λέει, ότι η αεροπορική βιομηχανία που βρίσκεται στο Κομσομόλσκογιε επί του Αμούρ συνεργάζεται αρκετά χρόνια με την κινεζική αεροπορική βιομηχανία στου Σεμνσιάν στο τομέα της κατασκευής υπερσύγχρονων κινεζικών μαχητικών και πως στην κινεζική αυτή βιομηχανία έχουν εργαστεί εκατοντάδες ρώσοι τεχνικοί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Επειδή έχουμε ακούσει πολλά για… «δράκους» και για «σούπερ αεροσκάφη», κρατάμε μικρό καλάθι έως ότου εμφανιστεί αυτό το οποίο φέρονται να κατασκεύασαν για λογαριασμό της Κίνας οι Ρώσοι επιστήμονες.

Ωστόσο, όσο δυσπιστούμε γι’ αυτό, άλλο τόσο δυσπιστούμε και για το να θα ήταν τόσο εύκολο ακόμα και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακαλέσει τους επιστήμονες στα πάτρια εδάφη, καθώς αυτά που θα διακυβεύονταν θα ήταν πολύ σοβαρά και θα αφορούσαν στον σκληρό πυρήνα της ισχύος ενός κράτους.

Ακόμα και να ήθελαν να υπακούσουν οι Ρώσοι επιστήμονες, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι Κινέζοι θα εμφανίζονταν τόσο «χαλαροί»…

Σε τελική ανάλυση δεν έκαναν κάτι παράνομο, ενώ προφανώς θα τους πλήρωναν αδρά, οπότε δεν θα επέτρεπαν αν αφήσουν τη δουλειά στη μέση.

Το πολύ πολύ να δεσμεύονταν να συμφωνούσαν σε… εξαγωγή του «δράκου» στη Ρωσία, ανταποδίδοντας την αποδέσμευση των Su-35…