Κατηγορηματική ΔΙΑΨΕΥΣΗ του Καμίνη από τον θιγόμενο για τη ΜΚΟ

Στη διάψευση δημοσιεύματος της Αυγής προχώρησε το στέλεχος της ΝΔ Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, χαρακτηρίζοντας αναληθή τα όσα ανέφερε σε ερώτησή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης, ο οποίος συνέδεσε την δημοτική παράταξη του Αγίου Δημητρίου που στήριξε η Νέα Δημοκρατία και στην οποία ηγήθηκε ο κ. Αρβανιτάκης, με εταιρία που πήρε χρηματοδότηση για υλοποίηση έργου από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Στην απάντησή του ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρει:
Με έκπληξη ανέγνωσα ένα αναληθές, ανακριβές και ανυπόστατο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» αναφερόμενο σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ κ. Καμίνη, που εμπλέκει αυθαίρετα το όνομα μου και τη δημοτική παράταξη της οποίας ηγήθηκα στις δημοτικές εκλογές του 2019 με την ομώνυμη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου» που συγκρότησα με φίλους το 2016 για να αναπτύξουμε δράσεις στην περιοχή του δήμου μας.

Τη συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, η οποία δεν ανέπτυξε ουδεμία οικονομική ή άλλη δραστηριότητα, τη μεταβίβασα σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προ μηνών και δεν διατηρώ ουδεμία σχέση μαζί της. Επίσης, η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ δεν έχει ουδεμία σχέση, πέραν της ίδιας επωνυμίας, με τη δημοτική παράταξη που συγκροτήθηκε 3 χρόνια αργότερα για να συμμετάσχουμε στις δημοτικές εκλογές του 2019 χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με το σημερινό κυβερνών κόμμα, όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν οι γνωρίζοντες τα πράγματα του Αγίου Δημητρίου.

Το δημοσίευμα προδήλως επιδιώκει να παρουσιάσει εμένα ως αφανή ιδιοκτήτη της εν λόγω ΑΜΚΕ ούτως ώστε να δημιουργήσει ένα σενάριο που συνδέει την προ 5 ετών επαγγελματική μου ιδιότητα ως συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά και την πολιτική μου ιδιότητα έως τότε στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα υποψηφίου δημάρχου στον Άγιο Δημήτριο, με σαφή αντιπολιτευτική στόχευση κατά της κυβέρνησης.

Πέραν της μη συμμετοχής μου στην εν λόγω ΑΜΚΕ μετά τη μεταβίβασή της, τα λαγωνικά της εφημερίδας θα μπορούσαν βεβαίως με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να εντοπίσουν ότι δεν ανήκω πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ότι είμαι εκπρόσωπος τύπου της Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης και ότι έχω ασκήσει επανειλλημένως κριτική τόσο στο πρόγραμμα ESTIA όσο και στον κ. Μηταράκη προσωπικά.

Επειδή ο ρόλος μου δεν είναι να αναζητήσω τη δημοσιογραφική δεοντολογία στα γραφόμενα και τις πρακτικές του αρθρογράφου και της εφημερίδας, επιφυλάσσομαι όλων των νομικών δικαιωμάτων μου για να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου που σπιλώνεται από μια βάναυση και αήθη συκοφαντική και προσβλητική επίθεση που υφίσταμαι.