Κάθε ευρωπαϊκή χώρα και οι ΗΠΑ έχει από έναν… σωτήρα Τσιόδρα της!

Στη δίνη της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας –μέχρι πρότινος άγνωστος στο ευρύ κοινό– απολαμβάνει τη δημοφιλία ενός ροκ σταρ. Κάθε ημέρα στις 18:00 το κοινό δίνει το καθιερωμένο ραντεβού μαζί του, με την ευλάβεια που ένας ασθενής λαμβάνει το φάρμακο του. Αμέσως μετά τα σόσιαλ μίντια παίρνουν φωτιά για κάθε μορφασμό, κάθε φράση που χρησιμοποίησε, κάθε παράκληση που απηύθυνε.

Γράφει η ΝΕΦΕΛΗ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Δεν πρόκειται για εγχώριο φαινόμενο. Και στις υπόλοιπες δοκιμαζόμενες από την πανδημία χώρες, ο κορονοϊός έχει αναδείξει φρέσκα πρόσωπα της επιστημονικής κοινότητας. Είναι εκείνοι που έχουν υπερβεί σε απήχηση καλλιτέχνες και πολιτικούς, καθηλώνοντας εκατομμύρια πολίτες στις μικρές τους οθόνες, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν για την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι απανταχού “Τσιόδρες” δεν επικοινωνούν μονάχα το κυβερνητικό σχέδιο αναχαίτισης της διασποράς του ιού. Εξηγούν με απλά λόγια τι ακριβώς συμβαίνει, επιχειρώντας να ρίξουν φως στη νέα δυστοπική πραγματικότητα.

Με τη νηφαλιότητα, αλλά και την κατάρτισή τους, τόσο παρηγορούν όσο και προσφέρουν μία αίσθηση οικειότητας σε ένα άγνωστο και πέρα για πέρα τρομαχτικό νέο σύμπαν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ