Κατέβαλαν την πρώτη δόση οι Ισραηλινοί: Φεβρουάριο αλλάζει χέρια η ΕΛΒΟ

Με την καταβολή, εχθές Τρίτη, από τους Ισραηλινούς της PLASAN – SK Group της πρώτης δόσης του τιμήματος για την απόκτηση της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) και της υπογραφής της σύμβασης εκπληρώνεται το τελευταίο προαπαιτούμενο για την αλλαγή σελίδας στη βιομηχανία.

ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΓΚΛΙΤΣΗ
ΠΗΓΗ: CAPITAL

Με την παράδοση – παραλαβή του εργοστασίου στους νέους ιδιοκτήτες να τοποθετείται στις αρχές Φεβρουαρίου αναφέρουν πηγές με γνώση. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ η εξόφληση θα γίνει σε τρεις δόσεις. Στη νέα ΕΛΒΟ, το Ελληνικό Δημόσιο έχει δικαίωμα προαιρέσεως δηλαδή να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με την απόκτηση έως ποσοστού 21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Σχετική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του πλειοδότη του διαγωνισμού, στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Στη νέα ΕΛΒΟ η PLASAN SASA Ltd κατέχει το 47,6% του μετοχικού κεφαλαίου, αντίστοιχο ποσοστό ελέγχει η NASKA Industries – SK Group Ltd και ο κ. Αριστείδης – Ανάργυρος Γλύνης το 4,8%. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Όρλυ Κατσάβ – Πελέγκ ως πρόεδρο, και μέλη τους κ.κ. Σούκι – Χαΐμ Σβαρτς, Ντάν Ζιβ και Αζριέλ Μπιμερστάϊν. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή