Καταγγέλλει “όργιο τακτοποιήσεων” στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όργιο τακτοποιήσεων στη Βουλή κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). «Αυτό που γίνεται στην τελευταία εβδομάδα στη Βουλή είναι πρωτοφανές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι για το λόγο αυτό η Νέα Δημοκρατία δε θα πάει στην εθνική αντιπροσωπεία.

«Είναι αδύνατον να έχει προκηρύξει εκλογές ο κύριος Τσίπρας και να προχωρά σε αυτή την λειτουργία του κοινοβουλίου» επισήμανε. «Δε θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τα σπασμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για λειψή μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και τουρισμό. «Αυξάνει τη φοροδιαφυγή η κυβέρνηση η οποία θα μειωθεί όταν η φορολογία θα φτάσει σε 22% και 11% μέσα σε μια διετία ώστε να γίνουν φορολογικά συνεπείς οι επιχειρήσεις» σημείωσε. Παράλληλα, ανακοίνωσε κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων με ταυτόχρονη αύξηση του συντελεστή δόμησης όπως το έκανε η Κύπρος.

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τις κλαδικές συμβάσεις στον κλάδο του Τουρισμού, χαρακτηρίζοντάς τες υπόδειγμα για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, και ζήτησε ουσιαστική συνεργασία με τους περιφερειάρχες για την ανάπτυξη του τουρισμού. Υπόδειγμα η κλαδική σύμβαση στον τουρισμό. Δε θα παρέμβουμε σε τέτοιες συμβάσεις προς όφελος των εργαζομένων διευκρίνισε. Θα είμαστε όμως αυστηροί σε σχέση με την παράνομη εργασία διεμήνυσε.

Όπως ανέφερε, το Ελληνικό ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να το μετατρέψει σε ένα τεράστιο λαχανόκηπο. Οι δύο υπουργικές αποφάσεις από εμάς θα εκδοθούν και το ΚΑΣ θα πρέπει επιτέλους να κάνεις σωστά την δουλειά του. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι του Πειραιά ξαφνικά αρχαιότητες.

«Αυτόματα το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί. Δε μπορεί να γίνεται άνδρο της παρανομίας και κατασκευής μολότοφ το Πολυτεχνείο» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΣΚΑΪ