Καταδικάζει ο Νετανιάχου το μνημόνιο Τουρκίας–Τρίπολης

Την καταδίκη του παράνομου μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης εξέφρασε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και εισηγήθηκε την άμεση υπογραφή συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε το πρωί μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου και αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και την αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία υιοθέτησε τον ορισμό του αντισημιτισμού όπως αυτός καθορίζεται από τη διεθνή συμμαχία για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε στην συνέχεια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι για τον συντονισμό των δύο χωρών προς αποτροπή υλοποίησης των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄.

ΚΥΠΕ