Καραγιλάν-PKK: Θα είχαμε νικήσει… συνυπεύθυνοι των σφαγών οι Γερμανοί

Την σιγουριά του ότι η Τουρκία θα είχε χάσει στον πόλεμο εναντίον των Κούρδων, εξέφρασε ο Κούρδος ηγέτης του στρατιωτικού βραχίονα του PKK Μουράτ Καραγιλάν (Murat Karayilan), αν δεν είχε προμηθευτεί εξαρτήματα από από το εξωτερικό για τα drones του τουρκικού στρατού. Σε συνέντευξή του στο Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANF), που εδρεύει στο Άμστερνταμ, ο Κούρδος ηγέτης επικέντρωσε τα πυρά του στις δυτικές χώρες και ειδικά στη Γερμανία αλλά και τον Καναδά του –για πολλούς συμπαθή– Τζάστιν Τρυντώ.

ΠΗΓΗ: SLpress

«Είτε η Τουρκία χρησιμοποιεί άρματα μάχης Leopard 2 είτε τεχνολογία για μαχητικά αεροσκάφη, η Γερμανία και ο Καναδάς είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τις τουρκικές σφαγές στο Κουρδιστάν», δήλωσε ο Καραγιλάν. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΡΚΚ και στρατιωτικός διοικητής του PKK κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για «εχθρότητα προς τους Κούρδους» καλώντας το Βερολίνο «να εγκαταλείψει για μια φορά την εχθρική της στάση απέναντι στον κουρδικό λαό».

Ο Καραγιλάν αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ιράκ επί ηγεσίας Σαντάμ Χουσεΐν για να παραλληλίσει την κατάσταση με τη σύγχρονη Τουρκία. «Στην επίθεση δηλητηριώδους αερίου στη Χαλάμπια χιλιάδες Κούρδοι δολοφονήθηκαν. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο Σαντάμ εφοδιάστηκε με την τεχνολογία που απαιτείται για τη σφαγή από τη Γερμανία. Ο Ερντογάν είναι ένας σύγχρονος Σαντάμ, στον οποίο η γερμανική κυβέρνηση προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της».

Με ποιο δικαίωμα η Γερμανία βοηθάει τις φασιστικές σφαγές ενάντια στον κουρδικό λαό με αυτόν τον τρόπο; Είναι μια μεγάλη αδικία που κάνει η Γερμανία στους Κούρδους… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ