Κάποιος θα πρέπει να μιλήσει στον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα επιτέλους

Όταν μετά από ένα διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν περάσει όχι μόνο σε μια περίοδο εξοπλιστικής «ανομβρίας» αλλά και δυσκολεύονται ως αδυνατούν να συντηρήσουν αποτελεσματικά τα μέσα που ήδη διαθέτουν, τα λόγια της πολιτικής ηγεσίας θα πρέπει αν μη τι άλλο να είναι πολύ προσεκτικά.

Όταν όμως ο δεύτερος στην ιεραρχία πολιτικός αξιωματούχος του τομέα της άμυνας θεωρεί πρέπων να αναφέρει πως δεν θα πρέπει η Ελλάδα να μπει σε «κυνηγητό εξοπλισμών» με την Τουρκία, ενώ κάποτε θα προκαλούσε απλώς θυμηδία, πλέον προκαλεί είτε οργή είτε ανησυχία, εάν κανείς πιστέψει ότι τα λόγια αυτά είναι αποτέλεσμα έλλειψης συναίσθησης της κατάστασης.

Αυτά τα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ) Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή. Η στερεοτυπική επανάληψη περί της απόλυτης ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, δε νομίζει ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα ΑΝΥΕΘΑ, ότι αρχίζουν να γίνονται γραφικά;