Καλούνται μεγάλοι Έλληνες για συγκέντρωση 1 δισ. ευρώ για την άμυνα!

Εκστρατεία για την συγκέντρωση από εύπορους Έλληνες και ιδρύματα του 1 δις ευρώ που χρειάζονται άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πρότεινε ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και διευθύνων σύμβουλος της Sani/Ikos Ανδρέας Ανδρεάδης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα enikos.gr, η πρωτοβουλία του επίτιμου πρόεδρου του ΣΕΤΕ είναι μοναδική στα πρόσφατα χρονικά και αποτυπώνει την αγωνία και το ενδιαφέρον ορισμένων ανθρώπων που μπορούν και θέλουν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

Αφορμή για την πρωτοβουλία του Ανδρέα Ανδρεάδη ήταν η συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5 που στοίχισε τη ζωή στον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, οι αποκαλύψεις για τις ελλείψεις που δοκιμάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και η καταπόνηση που υφίστανται το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ανδρέας Ανδρεάδης ξεκινά μια προσπάθεια για να κινητοποιήσει τους εύπορους Έλληνες και ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο εντός του έτους να συγκεντρωθεί το ποσό του 1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως έγραψε στο Twitter ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος της Sani/Ikos, «Τώρα η κατάλληλη στιγμή: Προσπάθεια συγκέντρωσης εντός του έτους 1 δισ. ευρώ για ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από όλους τους εύπορους Έλληνες πατριώτες και ιδρύματα στη χώρα και στο εξωτερικό. Θα συμμετάσχουμε πολλοί, αρκεί να υπάρξει υπερκομματική συνεννόηση με σχέδιο και διαφάνεια».

Την πρωτοβουλία του επίτιμου προέδρου του ΣΕΤΕ και διευθύνοντα συμβούλου της Sani/Ikos Ανδρέα Ανδρεάδη για να συγκεντρωθεί 1 δισ. ευρώ με σκοπό την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, χαιρετίζει ο Ευάγγελος Γεωργούσης, Πτέραρχος εν αποστρατεία και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων.

Όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Γεωργούσης, «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή πρωτοβουλία και αξίζουν συγχαρητήρια σε όποιον την ξεκινάει και θα πρέπει όλοι οι φορείς, όποιοι είμαστε, με τον τρόπο του ο καθένας να συμμετέχει. Είμαι υπέρ αυτών των πρωτοβουλιών. Εξάλλου η χώρα έχει παράδοση και έχει σταθεί στα πόδια της από τέτοιες πρωτοβουλίες, είτε ατομικές, είτε συλλογικές».

Και συνεχίζει ο Πτέραρχος, «Όταν η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ανεξάρτητα ποιος φταίει για αυτό, πρέπει να κοιτάμε το μέλλον, πρέπει να βρεθούν πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς. Ένας από τους τομείς είναι και η οικονομική ενίσχυση της Άμυνας της χώρας. Συμφωνώ απόλυτα» προσθέτει ο πτέραρχος ε.α.

ΠΗΓΗ: Enikos