Κακώς “χαίρονται” ΕΕ και ΗΠΑ για την αποχώρηση του Oruc Reis…

Την ώρα, κατά την οποία, οι εταίροι μας στην Ε.Ε., οι «φίλοι» μας οι Αμερικανοί, έχουν ενθαρρυνθεί, που ο Ερντογάν, για λόγους τακτικής έστειλε για «ξεκούραση» το ερευνητικό σκάφος «Όρους Ρέις» στο λιμάνι της Αττάλειας, το καθεστώς της Άγκυρας ανανέωσε την NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ. Η συνέχιση των παράνομων ενεργειών της κατοχικής Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είχε προαγγελθεί με δημόσιες τοποθετήσεις αξιωματούχων αλλά και με την πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας. Όπως, βέβαια, έχουν εξαγγείλει και το γεγονός ότι το «Όρους Ρέις» πήγε για έλεγχο και συντήρηση και θα επιστρέψει.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

Επί της ουσίας, η Τουρκία έχει κάνει μια κίνηση προσωρινής αποχώρησης του «Όρουτς Ρέις» για να «διευκολύνει» τους φίλους της στην Ε.Ε. να ρίξουν… στα μαλακά τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει των συζητήσεων στις 24-25 Σεπτεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για ενδεχόμενες κυρώσεις. Την ίδια ώρα, συνεχίζει τις ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία η παράνομη δραστηριότητα της δεν σταμάτησε ποτέ.

Υπενθυμίζεται πως όταν είχε γίνει ξανά προσπάθεια για έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου, που δεν ξεκίνησε επειδή οι Τούρκοι βρήκαν ως πρόσχημα την υπογραφή συμφωνίας μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, η Άγκυρα είχε στείλει το «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ. Το ερευνητικό σκάφος έκτοτε παραμένει στην περιοχή. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή