Και η Διεθνής Αμνηστία “βαποράκι” της Τουρκίας στο “μεταναστευτικό”…

Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία ισχυρίζεται ότι δύο μετανάστες πυροβολήθηκαν τον περασμένο μήνα στην προσπάθειά τους να εισέλθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, όταν η Άγκυρα «ενθάρρυνε απερίσκεπτα» χιλιάδες μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα προς την Ευρώπη. Με την έκθεση της, η Αμνηστία μετατρέπεται σε “βαποράκι” της Τουρκίας και αναπαραγάγει την προπαγάνδα της.

Η Ελλάδα απορρίπτει κατηγορηματικά την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την Τουρκία, στην οποία αναφέρονται ισχυρισμοί που έχουν ήδη απορριφθεί επισήμως από τις ελληνικές αρχές. Η Ελλάδα δεν χρησιμοποίησε ποτέ πυρομαχικά”, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στην Αθήνα. Την έκθεσή για την Τουρκία, της Διεθνούς Αμνηστίας, αποκαλύπτει το Πρακτορείο Reuters (Ali Kucukgocmen).

Σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται το πρακτορείο, ένας τρίτος αγνοούμενος μετανάστης θεωρείται νεκρός, αφού -όπως ισχυρίζεται η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων- οι Έλληνες στρατιώτες τον πυροβόλησαν στην προσπάθειά του να διασχίσει ποταμό στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Έρευνας της Διεθνούς Αμνηστίας Ανδρέας Γκάρντνερ δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώθηκε ποιος έριξε τις σφαίρες που σκότωσαν τους μετανάστες αλλά χτυπήθηκαν σε περιοχές όπου υπήρχε ελληνικό προσωπικό ασφαλείας και προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να βρουν τους υπεύθυνους. Η Αμνηστία ανέφερε ότι οι ελληνικές προσπάθειες για την καταστολή των κινήσεων των μεταναστών περιλάμβαναν τη χρήση πυρομαχικών.

Η Αμνηστία δήλωσε ότι ένας από τους μετανάστες ήταν ένας 43χρονος άνδρας που πυροβολήθηκε στο στήθος καθώς προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα στις 4 Μαρτίου. Είπε ότι πέντε άλλοι είχαν τραύματα πυροβολισμών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ