Ισραήλ: Η Τουρκία περισσότερο δικτατορία αλά Ιράν, παρά μέλος του ΝΑΤΟ

O αρθρογράφος SETH J. FRANTZMAN σχολιάζοντας την τουρκική στάση στη Συρία πριν από τέσσερα χρόνια, υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή της Άγκυρας τζόγαρε επί της προεδρίας του Μπάρακ Ομπάμα, περιμένοντας τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αρθρογράφος δημοσιεύει το κείμενο του στην έγκυρη ιστοσελίδα THE JERUSALEM POST. Τίτλος του άρθρου: «Η διοίκηση Trump χρειάστηκε 4 χρόνια για να κουραστεί από τον αντι-αμερικανισμό της Τουρκίας», Υπότιτλος: «Η Τουρκία άλλαξε ραγδαία τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε χώρα που μοιάζει περισσότερο με τη δικτατορία του Ιράν παρά με μέλος του ΝΑΤΟ».

Για την επίτευξη του στόχου έθεσε σε λειτουργία έναν μηχανισμό στην Ουάσιγκτον που περιελάμβανε ομάδες πίεσης, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεξαμενές σκέψεις. Υποστηρίζει ότι οι κύκλοι γύρω από τον Trump, μετά από 4 χρόνια, συνειδητοποίησαν ότι η Άγκυρα φιλοξενεί τρομοκράτες της Χαμάς, έχει ευχάριστες συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους και συνεργάζεται με τη Ρωσία κατά των αμερικανικών συμφερόντων. Το State Department από τον χειμώνα είχε κατακρίνει την Τουρκία για το στρώσιμο κόκκινου χαλιού στους τρομοκράτες της Χαμάς και πρόσφατα επιβλήθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις για τους S-400.

Οι κυρώσεις είναι το αποτέλεσμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων ετών στη Συρία, στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Τέλος, σημειώνεται ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες φωνές του τουρκικού λόμπι στην Ουάσιγκτον που προσπαθούν να πείσουν για τις σωστές ενέργειες της Τουρκίας, υποστηρίζουν ότι τάσσεται κατά του Ιράν και χαίρονται με τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και την καταστροφή χωριών στην Αρμενία. Συμπεραίνεται ότι από τους Τούρκους απειλούνται οι Έλληνες, οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι, μακροπρόθεσμα το Ισραήλ και καθόλου το Ιράν.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL