Ισραήλ: Δεν πρόσεξαν και τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν… θα συμβεί και σε μας;

Ανησυχία έχει προκληθεί στο Ισραήλ με τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες, καθώς τη μεγάλη επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση του ιού, ακολούθησε υπέρμετρο χαλάρωμα… Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ότι στη χώρα σημειώθηκαν 115 νέα κρούσματα, έναντι 79 την Πέμπτη. Περισσότερα των 100 κρούσματα σε μία μέρα είχε να καταγραφεί από τις 2 Μαΐου.

Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα στοιχείο, είναι ότι 78 από τα νέα κρούσματα των δυο τελευταίων ημερών σημειώθηκαν σε σχολείο της Ιερουσαλήμ. Η πλημμελής τήρηση των αποστάσεων για λόγους προστασίας, είχε ως αποτέλεσμα να νοσήσουν 64 μαθητές και 14 άτομα από το διδακτικό προσωπικό.

Αύριο θα συνέλθει επιτροπή ειδικών για να αποφασίσει εάν συντρέχουν οι λόγοι να κλείσουν ορισμένα τουλάχιστον σχολεία. Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι εξηγήσεις των υπευθύνων για την αύξηση των κρουσμάτων. Την αποδίδουν σε υπερβολική χαλάρωση, αλλά και σε μια ατμόσφαιρα “ευφορίας και εφησυχασμού”.

Ούτε η ζέστη, ούτε η υγρασία φαίνεται ότι εμποδίζει τη διασπορά του ιού. Με δεδομένο ότι έχουν ανοίξει τα σχολεία και στην Ελλάδα (τα τελευταία από Δευτέρα), αλλά και χαρακτηριστικά όπως ο εφησυχασμός και ο… αυτοθαυμασμός στις επιτυχίες αποτελεί στοιχείο του ελληνικού DNA, ας προσέξουμε, ώστε να μην πέσουμε θύματατης συλλογικής μας επιτυχίας στην ανάσχεση του ιού…