Ιρανικά αντίγραφα Kornet “συνέλαβε” στην Αραβική το USS Normandy (vid.)

Μεγάλες ποσότητες ιρανικών όπλων κατέσχεσε το αμερικανικό καταδρομικό USS Normandy από σκάφος το οποίο αναχαίτισε και κατέλαβε στην Αραβική Θάλασσα. Ο οπλισμός περιλάμβαναν τρεις ιρανικούς πυραύλους εδάφους-αέρος, ιρανικά όπλα θερμικής απεικόνισης καθώς και άλλα πυρομαχικά και προηγμένα τμήματα όπλων, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), αναφέρει ο ιστοχώρος LIBERAL σε ενδιαφέρον δημοσίευμά του.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η CENTCOM το βράδυ της Πέμπτης, το καταδρομικό USS Normandy αναχαίτισε και κατέλαβε σκάφος στην Αραβική Θάλασσα και κατέσχεσε μεγάλες ποσότητες ιρανικών όπλων την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

«Τα όπλα που κατασχέθηκαν περιλαμβάνουν 150 αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα Dehlavieh (ATGM), τα οποία είναι αντίγραφα των ρωσικών ATGM της Ρωσίας Kornet», επισήμανε η CENTCOM.

«Άλλα τμήματα όπλων που κατασχέθηκαν στο σκάφος ήταν ιρανικού σχεδιασμού και κατασκευής και περιλάμβαναν τρεις ιρανικούς πυραύλους εδάφους-αέρος, ιρανικά όπλα θερμικής απεικόνισης, ιρανικά εξαρτήματα για μη επανδρωμένα εναέρια σκάφη και σκάφη επιφανείας, καθώς και άλλα πυρομαχικά και προηγμένα τμήματα όπλων».

Σύμφωνα με τη CENTCOM, οι ποσότητες των προηγμένων όπλων και εξαρτημάτων όπλων που ανακτήθηκαν από το σκάφος είναι πανομοιότυπες με εκείνες που κατασχέθηκαν από το αντιτορπιλικό USS Forrest Sherman από πλοίο στην Αραβική Θάλασσα στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Αυτά τα όπλα αποδείχθηκε ότι είναι ιρανικής προέλευσης και εκτιμήθηκε ότι προορίζονταν για τους Χούτι στην Υεμένη, γεγονός που θα παραβίαζε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά όπλων στους Χούτι, τονίζει η CENTCOM.