Ιράκ: Νέο κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα με τουλάχιστον 8 οι νεκρούς

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που επανήλθαν στο Ιράκ, σε συνέχεια ενός κινήματος διαμαρτυρίας που ξέσπασε στις αρχές Οκτωβρίου και κατά το οποίο σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Νασιρίγια στο νότιο Ιράκ. Την ίδια ώρα δύο διαδηλωτές στη Βαγδάτη έχασαν τη ζωή τους καθώς χτυπήθηκαν από δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης που δέχθηκαν στο πρόσωπο. Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στη Σαμάουα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν κτίρια πολιτικών κομμάτων, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές στην Νασιρίγια εισέβαλαν στην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης και πυρπόλησαν το κτίριο.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι να μπει ένα τέρμα στην εκτεταμένη διαφθορά και στην ανεργία καθώς επίσης και η αναθεώρηση του συντάγματος

Οι ακτιβιστές κάλεσαν τους Ιρακινούς να επιστρέψουν στους δρόμους σήμερα Παρασκευή, καθώς κλείνει ένας χρόνος από τότε που ο Πρωθυπουργός Άντελ Άμπντελ Μαχντί κατέλαβε την εξουσία.

Στην ιρακινή πρωτεύουσα, δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν χιλιάδες ανθρώπους που επιχείρησαν να εισβάλουν στην Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται η έδρα της ιρακινής κυβέρνησης, αλλά και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.