ΗΠΑ: Λόγω φωτιάς σε οικόπεδο το λοκντάουν στο Καπιτώλιο (upd.)

Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), με τις Αρχές να προχωρούν σε εκκένωση, μετά από φωτιά που προκλήθηκε σε διπλανό οικόπεδο. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, θεωρείται αναμενόμενο να υπάρχει άμεση αντίδραση, σε κάθε μη φυσιολογικό.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το MEGA, η φωτιά προήρθε από άστεγους που έβαλαν φωτιά για να ζεσταθούν. Ως εκ τούτου ο συναγερμός έληξε. Την ώρα εκείνη, ήταν σε εξέλιξη πρόβα για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά, δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό, έγραψε σε tweet πριν από λίγο η Μυστική Υπηρεσία.

Λίγο πριν είχε γίνει γνωστό ότι το συγκρότημα του Καπιτωλίου έχει αποκλειστεί και δεν επιτρεπόταν ούτε η είσοδος ούτε η έξοδος λόγω μιας εξωτερικής απειλής ασφαλείας. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο κόσμος εντός του Καπιτωλίου κλήθηκε να πάει σε ασφαλές σημείο.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία εκτός του Καπιτωλίου απομακρύνθηκαν εντός του κτιρίου, μετέδωσε το Ρόιτερς. Δεν υπάρχει φωτιά αυτή τη στιγμή εντός του Καπιτωλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Το λοκντάουν επιβλήθηκε λίγα 24ωρα πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και ακολουθεί την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον από εξτρεμιστές και υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ