ΗΠΑ-Κορονοϊός… Ξέφυγε εντελώς η κατάσταση και φταίει ο Τραμπ

Από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούν τα σκήπτρα στον αριθμό των καταμετρημένων κρουσμάτων με τον κοροναϊό. Η είδηση δημοσιοποιήθηκε τη στιγμή που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωνε το αμερικανικό Έθνος, από το βήμα του Λευκού Οίκου, ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, και ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η οικονομία… Στην πραγματικότητα δεν είναι υπό κανένα έλεγχο. Και χωρίς να υιοθετούμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφεύγει και είναι εξαιρετικά άσχημη σε αρκετές περιοχές της Αμερικής.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ήδη, όσοι ομιλούν για τη Νέα Υόρκη, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, υποστηρίζουν ότι «θα είναι η νέα Ιταλία». Χθες ακούσαμε ότι μία πολιτεία, που είναι δίπλα στην Ουάσιγκτον, το Μέριλαντ, αναμένει διπλασιασμό των κρουσμάτων.

Ας ευχηθούμε ότι η υπόθεση αυτή για τη Νέα Υόρκη, που γίνεται και από ιατρούς, δεν θα επιβεβαιωθεί και θα αποδειχθεί ένα ψέμα. Διότι η αμερικανική μεγαλούπολη είναι μία ανυπεράσπιστη περιοχή, εάν πιστέψουμε τις δηλώσεις που κάνουν καθημερινά ο κυβερνήτης της Πολιτείας και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Αυτοί τα λένε, και μάλιστα δημόσια, και θα έλεγα πως δεν τα αποκαλύπτουν και όλα, αν και οι Αμερικανοί, και στις τραγωδίες τους, προσπαθούν να παρουσιάζουν τα πράγματα ως έχουν. Μερικές φορές η αλήθεια και η πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει και στη λήψη πολύ ψύχραιμων αποφάσεων, όχι από τον κ. Τραμπ βεβαίως, που κατά τα άλλα δεν βλέπει κανένα κίνδυνο, αλλά από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, που έδειξε ηγετικές ικανότητες. Κρίμα που δεν έχει υποβάλει υποψηφιότητα για την αμερικανική Προεδρία.

Ακόμα και την Παρασκευή, όταν η χώρα βρισκόταν υπό ισχυρή πίεση λόγω ακριβώς της είδησης ότι ξεπέρασε την Κίνα και την Ιταλία στον αριθμό των καταμετρημένων κρουσμάτων, ο κ. Τραμπ ζούσε στο δικό του φανταστικό κόσμο. Μόνο που χθες προσγειώθηκε φαίνεται αν και δεν τολμά να λάβει τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται. Είπε οι “κατευθυντήριες γραμμές” που ανακοίνωσε πριν δύο εβδομάδες, θα ισχύσουν μέχρι τις 30 Απριλίου. Και πρόβλεψε έξοδο στην …ανάπτυξη τον Ιούνιο. Όσα έλεγε για το Καθολικό Πάσχα τα ξέχασε!!! Τραμπ είναι αυτός… Μίλησε και για χιλιάδες νεκρούς. Αυτός που έλεγε ότι ήταν μία γρίπη και θα περνούσε γρήγορα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ