ΗΠΑ: Διαστροφή Δικαιοσύνης με μπόλικη τουρκική μπόχα η “υπόθεση Φλιν”

Το υπονόησε από τον Φεβρουάριο και το έκανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Αθώωσε τον στρατηγό Μάικ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, γνωστό στους πάντες στην Ουάσιγκτον και ως ατζέντη της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Οι αναγνώστες θυμούνται την ιστορία του εν λόγω κυρίου, διότι έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στη δράση του. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το 2016, πληρωνόταν από Τούρκο επιχειρηματία, άνθρωπο του Ταγίπ Ερντογάν για να προωθεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Συμφέροντα που αντιστρατεύονται τα αμερικανικά και νατοϊκά, από τη στιγμή που η Τουρκία έχει υπογράψει στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία και το Ιράν. Από τη στιγμή που αγόρασε το ρωσικό σύστημα S-400… Από τη στιγμή κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναδείξει τη χώρα του σε υπηρέτρια της Μόσχας.

Μετά την εκλογή του κ. Τραμπ, το Νοέμβριο του 2016 και ενώ εργαζόταν για την εκστρατεία του, ο κ. Φλιν έγραψε αισχρό κείμενο στην ιστοσελίδα The Hill με το οποίο εκθείαζε την Τουρκία και ζητούσε τη σύλληψη του Ιμάμη Γκιουλέν.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊρακ, γαμπρό του Ερντογάν, στο ξενοδοχείο Essex της Νέας Υόρκης την απαγωγή του Ιμάμη έναντι αμοιβής ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Τραμπ τον διόρισε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο, απ’ όπου αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο κ. Φλιν είχε αναμειχθεί και στις προσπάθειες να «τα βρει» προεκλογικά ο κ. Τραμπ με τους Ρώσους. Πρόκειται για μία βρώμικη υπόθεση που δεν τελείωσε ακόμα. Ότι και να λέει ο κ. Τραμπ.

Η υπόθεση των ανάρμοστων σχέσεων της Τουρκίας με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται η κατοχική δύναμη στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και άλλα κέντρα αποφάσεων. Εξαγοράζει, κάνει τη δουλειά της και αν δεν γίνουν τα πράγματα με τρόπο που εξασφαλίζονται τα συμφέροντα της, εκβιάζει στον υπερθετικό βαθμό όσους πληρώνει.

Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση για την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες -για λόγους ηθικής- δεν μπορούν να παίξουν παρόμοιο παιγνίδι. Τι να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αποδεικνύεται ότι όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ