ΗΠΑ: 200.000+ νεκροί… αλλά ο Ντ. Τραμπ αυτοθαυμάζεται

Άλλο ένα θλιβερό ρεκόρ κατέρριψαν οι ΗΠΑ, όπου οι νεκροί του κορονοϊού ξεπέρασαν τις 200.000. Ο αριθμός των νεκρών τού κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε το «φράγμα» των 200.000, απολογισμός μακράν μεγαλύτερος από κάθε άλλη χώρα.

Κατά μέσον όρο, στις ΗΠΑ εβδομαδαίως χάνονται περίπου 800 ζωές λόγω του κορονοϊού. Ο αριθμός παραμένει υψηλός, αν και σε καμία περίπτωση ανάλογος του ρεκόρ της 15ης Απριλίου με τους 2.806 νεκρούς μέσα σε μια μέρα. «Η ιδέα των 200.000 θανάτων είναι πραγματικά εξαιρετικά θλιβερή και από πολλές απόψεις συγκλονιστική» τόνισε ο δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ στο CNN.

Αυτή η θνησιμότητα – που προέβλεπαν από τον Αύγουστο πολλά μοντέλα – κάνει τον SARS-CoV-2 τρίτη βασική αιτία θανάτου στις ΗΠΑ φέτος. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 6,9 εκατομμύρια. Πάντως, χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως έχει κάνει «εκπληκτική δουλειά» στην πανδημία. «Στην ουσία η πανδημία δεν επηρεάζει κανέναν. Επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους ανθρώπους με καρδιακά και υποκείμενα προβλήματα. Αν έχουν άλλα προβλήματα, αυτό είναι που τους επηρεάζει» είπε χθες Δευτέρα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σουάντον του Οχάιο.

Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε πως υποβάθμισε τον κίνδυνο του κορονοϊού στο αρχικό του στάδιο διότι δεν ήθελε να «προκαλέσει πανικό». Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη διαρκώς ανανεούμενη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει 966.000 και οι μολύνσεις τα 31 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK